Hoppa till innehåll
Home » DE SENASTE BLOGGINLÄGGEN » Tävlingens serier: Master-serien och Idé-serien

Tävlingens serier: Master-serien och Idé-serien

Tervatynnyri-tävlingen är en utmärkt möjlighet för innovativa sinnen att lyfta fram sina egna lösningar och utvecklingsförslag. Tävlingen består av två olika serier som infördes för första gången hösten 2023. Dessa serier erbjuder utmärkta ramar för både mer färdiga projekt och idéer som fortfarande är i början av sin utveckling.

Master-serie för mer färdiga lösningar

Master-serien är riktad till deltagare vars projekt och idéer redan har kommit längre. Målet med denna serie är att lyfta fram redan testade och utvecklade lösningar som endast behöver liten finjustering eller vägledning innan de går ut på marknaden, eller som kanske redan finns på marknaden men behöver hjälp för att ta nästa steg. I Master-serien får de deltagande idéerna värdefull feedback från experter och kan dra nytta av de nätverksmöjligheter som tävlingen erbjuder. Denna serie är en perfekt plats för dem som redan har en stark uppfattning och som är redo att ta nästa steg.

Idé-serien för idéer i början av sin resa

Idé-serien har utvecklats för att stödja innovationer som är i ett tidigt skede. Syftet med denna serie är att ge utrymme för nya tankar och koncept som behöver ytterligare vägledning och inspiration för att gå framåt. Idé-serien är en utmärkt möjlighet för dem som söker feedback för att utveckla sina idéer och vill hitta nätverk som kan hjälpa dem att ta sina projekt till nästa nivå. I den här serien betonas särskilt potentialen i idéer och deltagarna erbjuds verktyg och kontakter som hjälper dem att utveckla sina tankar vidare.

Genom dessa två serier strävar Tervatynnyri efter att lyfta fram mångsidiga lösningar och idéer från olika utvecklingsfaser. Tävlingen belönar inte bara färdiga lösningar, utan uppmuntrar också fräscha och innovativa idéer som kan växa till större projekt i framtiden.

Koordinatorns perspektiv

Som skribent och tävlingskoordinator tror jag starkt på att alla kan bli entreprenörer, så länge de får rätt hjälp och stöd. Master- och Idé-seriernas syfte är att erbjuda deltagarna just dessa resurser – feedback, coaching och värdefulla nätverk. Jag vill uppmuntra alla som har en dröm eller idé att ta chansen och utnyttja de möjligheter som tävlingen erbjuder. Entreprenörskap kan vara tillgängligt för alla, så länge det finns rätt stödstrukturer omkring.

Janette Korpi,
Tervatynnyri-koordinator
+358 50 438 1929
janette.korpi2@centria.fi